Spreekuur Natuurmonumenten over klimaatbuffer Wijfelterbroek

Print
Spreekuur Natuurmonumenten over klimaatbuffer Wijfelterbroek

Afbeelding: Bob Luijks/Natuurmonumenten

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Natuurmonumenten en ARK Natuurontwikkeling willen een klimaatbuffer maken in het natuur- en moerasgebied Wijffelterbroek-Kettingdijk. Hier wordt water vastgehouden in natte perioden om dat in te zetten tijdens droogte.

Hiervoor wordt in het Wijffelterbroek de huidige waterloop van de Raam gedempt en een nieuwe waterloop graven. Het water dat via de Lossing en Raam vanuit België het natuurgebied instroomt, is rijk aan meststoffen. Meststoffen hebben een negatieve invloed op de natuur, daarom wordt dat nu om het natuurgebied heen geleid.

Bij de Kettingdijk wordt de Vetpeel gedempt en de eerste zijtak Vetpeel. Op de website van Natuurmonumenten staan details over het plan. Voor wie nog vragen heeft, houdt Natuurmonumenten op dinsdag 6 april een digitaal spreekuur. Hoe daaraan kan worden deelgenomen staat op de website.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee