‘Adopteer een glimlach’: tandenpoetspakketten voor kinderen voedselbank

Print
‘Adopteer een glimlach’: tandenpoetspakketten voor kinderen voedselbank

De donatie van de tandenpoetspakketten. Afbeelding: Facebook Voedselbank Limburg-Zuid

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Heerlen / Hoensbroek / Kerkrade / Eygelshoven / Brunssum / Berg en Terblijt -

In het kader van ‘Adopteer een glimlach’ heeft mondhygiëniste Judy Pricken-Otermans uit Berg en Terblijt een krat vol tandenpoetspakketten geschonken aan de Voedselbank Limburg-Zuid.

‘Adopteer een glimlach’ is een landelijke non-profit actie waarbij mondzorgverleners voor minimaal een jaar (4 donaties) een lokale Voedselbank adopteren. Mondzorgpraktijken zorgen vervolgens voor de tandenpoetspakketten voor kinderen in de leeftijden van 0-5 jaar, 6-11 jaar en 12-18 jaar. Verschillende fabrikanten steunen dit initiatief en hebben een speciale aanbieding gemaakt voor tandenborstels en tubes tandpasta’s.

Uitdeelpunten

Voedselbank Limburg Zuid is een non-profitorganisatie die mensen in nood tijdelijk voorziet van gratis voedsel. Het ingezamelde voedsel wordt in het Regionaal Distributie Centrum (RDC) in Landgraaf gesorteerd en opgeslagen. Hier worden ook de voedselpakketten klaargemaakt die vervolgens naar de uitdeelpunten gaan. In de regio Parkstad zijn er uitdeelpunten in Brunssum, Heerlen, Hoensbroek, Kerkrade-West, Kerkrade-Centrum en Landgraaf.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee