Handbalster Inger Smits met Hollandse enclave Dortmund in quarantaine na positieve test bij eerdere opponent

Print
Handbalster Inger Smits met Hollandse enclave Dortmund in quarantaine na positieve test bij eerdere opponent

Inger Smits Afbeelding: ANP

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Inger Smits uit Geleen koerst met de handbalsters van Borussia Dortmund af op de landstitel, maar de eerstkomende wedstrijd tegen Blomberg-Lippe is afgelast. De hele ploeg, met daarin negen Nederlandse internationals, is verplicht in quarantaine gegaan.

De oorzaak ligt bij een andere club in de Bundesliga voor vrouwen. Een speelster van Bietigheim is positief getest na de wedstrijd van afgelopen woensdag tegen Dortmund. De coronaprotocollen in het Duitse handbal schrijven dan voor dat ook de tegenstander in quarantaine moet, hoewel alle speelsters van Dortmund negatief hebben getest.

Bij Dortmund staan behalve Smits ook Kelly Dulfer, Laura van der Heijden, Delaila Amega, Tessa van Zijl, Rinka Duijndam, Yara ten Holte, Merel Freriks en Kelly Vollebregt onder contract. De ploeg is dit seizoen nog ongeslagen en leidt met nog zes wedstrijden te gaan riant in het kampioenschap.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee