Goede Doelen Week Nieuwstadt uitgesteld vanwege corona

Print
Goede Doelen Week Nieuwstadt uitgesteld vanwege corona

Afbeelding: Archieffoto De Limburger

Nieuwstadt -

De allereerste Goede Doelen Week in Nieuwstadt wordt verplaatst van april naar juni.

Het hoge aantal coronabesmettingen en het dringende advies van het college van Burgemeesters en Wethouders om niet te collecteren zolang de lockdown geldt, hebben de stichting doen besluiten tot verplaatsing naar juni.

Invulformulier

Vrijwilligers gaan nu tussen 14 en 19 juni langs de deuren in Nieuwstadt. Inwoners krijgen een week vooraf een envelop met invulformulier aangereikt. Daarop kunnen ze aangeven welk bedrag ze aan de goede doelen van hun keuze willen doneren, om vervolgens het ingevulde formulier met de gift met contant geld in de envelop te doen. De collectanten van de verschillende fondsen halen de envelop op. Zij zetten zich tijdens de Goede Doelen Week dus gezamenlijk in voor alle doelen. Daardoor kunnen elf landelijke goede doelen in alle straten van Nieuwstadt geld ophalen. Door de gezamenlijke actie krijgen de inwoners tijd om na te denken welk goed doel ze willen steunen en komen er minder collectanten aan de deur.

Na de telling worden de bedragen toegekend aan de deelnemende goede doelen, zoals is ingevuld door de inwoners. Een klein percentage wordt door stichting Goede Doelen Week gereserveerd om onder andere kosten voor drukwerk voor de volgende editie te financieren. Achteraf maakt de stichting bekend welk bedrag is opgehaald per goed doel.

Meer informatie is te vinden op de website.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee