Grote brand zorgt voor flinke rookontwikkeling in Panningen

Print

Brand in Panningen. Video: De Limburger

Panningen -

Een grote brand in een loods bij een woning aan de Zandbergweg in Panningen heeft voor een flinke rookontwikkeling gezorgd. De brandweer heeft de brand inmiddels onder controle en is nog aan het nablussen. Het sein brandmeester is gegeven.

De brand brak rond elf uur uit en de brandweer rukte met meerdere hulpdiensten uit om het vuur te bestrijden. De brandweer van Maasbree en Meijel werden ook opgeroepen om te ondersteunen. De omgeving werd afgezet om de brandweer de ruimte te geven.

Metingen

Rook waaide in eerste instantie in de richting van Helden en later in de richting van het centrum van Panningen. Brandweer heeft metingen uitgevoerd bij de brand. Er zijn geen concentraties gemeten die gevaar opleveren voor de gezondheid. De brandweer waarschuwt om uit de rook te blijven en omwonenden moeten sluit ramen en deuren. Ook ventilatiesystemen dienen uitgeschakeld te worden.

De loods is bij de brand grotendeels verwoest, het woonhuis is bespaard gebleven. Er raakte niemand gewond.

Arbeidsmigranten

De gemeente Peel en Maas verleende eerder een vergunning om 32 arbeidsmigranten te huisvesten op het adres. In de loods wonen op het moment geen arbeidsmigranten, vertelt eigenaar van de loods asperge- en bosbessenkweker Ton Vestjens ter plaatse. „Gelukkig is niemand gewond geraakt. Er stond alleen materiaal in de loods, zoals een beregeningspomp.”

Oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Het team brandonderzoek van de Veiligheidsregio Limburg Noord gaat onderzoek doen naar de brand.

Grote brand zorgt voor flinke rookontwikkeling in Panningen
Foto: Stefan Koopmans
Grote brand zorgt voor flinke rookontwikkeling in Panningen
Foto: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee