’Spullen’ Don Bosco kerk naar parochies en...poptempel

Print
’Spullen’ Don Bosco kerk naar parochies en...poptempel

De ‘spullen’ van de Don Bosco kerk in Heugemerveld zijn elders ondergebracht. Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

De kerkelijke voorwerpen van de in 2018 ter ziele gegane Don Bosco kerk aan het Kardinaal van Rossumplein in het Maastrichtse Heugemerveld hebben elders onderdak gekregen.

Een groot deel blijft bewaard voor Maastricht. De Maastrichtse Kruisweg is geschonken aan de Sint Servaasbasiliek. Ook het wandkleed in boogvorm huist er nu. De schatkamer van de Onze Lieve Vrouwe basiliek is verrijkt met zilverwerk. Het portret van Don Bosco hangt in de Koepelkerk. Het gipsen beeld van de patroonheilige is te zien in het oratorium van de Martinusparochie in Wyck.

Meest opmerkelijk: alle houten kerkbanken zijn verhuisd naar een poptempel: de Muziekgieterij.

Overige grote zaken uit het interieur zijn binnen Limburg gebleven. Het kerkorgel is overgedaan aan parochie Remigius in Schimmert. Het neogotische tabernakel ging naar parochie Medardus in Wessem. En de gipsen beelden van de kerststal naar basiliek Amelberga in Susteren.

Het beeld van Maria met kind heeft een bestemming gekregen in de buitenlucht, in Susteren. Dat meldt het kerkbestuur.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee