Winters weer op tweede paasdag, woensdag mogelijk wit door sneeuw

Print
Winters weer op tweede paasdag, woensdag mogelijk wit door sneeuw

Afbeelding: ANP

Tweede paasdag wordt het winters en na Pasen krijgt Nederland mogelijk te maken met sneeuw. Volgens Weer.nl zou het dan in een deel van het land zelfs even wit kunnen worden.

Maandag, tweede paasdag, vallen de hele dag door buien, mogelijk zelfs met hagel en later op de dag ook met natte sneeuw. Ook dinsdag is de kans op natte sneeuw groot, omdat koude lucht vanuit het noorden het land passeert. Op de meeste plaatsen wordt het die dag niet warmer dan tussen de 3 en 5 graden.

Storing

In de nacht van dinsdag op woensdag trekt vanuit het noorden een storing naar Nederland. De lucht is dan zo koud dat het daardoor enige tijd fiks zou kunnen sneeuwen. Als de sneeuw in de nacht valt, zou het even behoorlijk wit kunnen worden.

Vanaf woensdag wordt de lucht langzaam minder koud. Overdag kan nog een enkele winterse bui vallen, maar donderdag en vrijdag lijkt het op de meeste plaatsen droog te blijven. Ook laat de zon zich af en toe zien en kruipen de temperaturen weer wat omhoog. Vanaf vrijdag worden temperaturen van boven de 10 graden weer bereikt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee