Winkelende Duitsers weggestuurd bij Outlet Roermond

Print
Winkelende Duitsers weggestuurd bij Outlet Roermond

Afbeelding: Franco Gori

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Designer Outlet Roermond heeft op eerste paasdag enkele winkelende Duitsers moeten wegsturen die zonder afspraak voor de deur stonden. Ook komen er veel telefoontjes en e-mails binnen van mensen die dit paasweekend willen komen winkelen, zo laat het outletcentrum weten.

Het winkelcentrum is op feestdagen ook populair bij de oosterburen, maar die hebben net wat andere coronamaatregelen voor winkelen dan Nederland. In Nederland geldt winkelen op afspraak. Daarvoor moet je minstens vier uur van tevoren een afspraak gemaakt hebben en geldt een maximumaantal bezoekers, afhankelijk van de grootte van de winkel. In Duitsland kun je ter plekke reserveren, aldus het outletcentrum. Ook vragen sommige Duitsers of ze ook mogen komen winkelen als ze een sneltest met een negatief coronaresultaat kunnen laten zien, maar dat mag ook niet in Nederland.

Niet alle 185 winkels in het outletcentrum zijn dit paasweekend open, maar de geopende winkels zijn waarschijnlijk wel volgeboekt, vermoedt het outletcentrum. Niet bekend is hoeveel mensen er precies komen winkelen dit weekend.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee