Grote schoonmaak Sint Brigida Noorbeek voorlopig nog niet voorbij

Print
Grote schoonmaak Sint Brigida Noorbeek voorlopig nog niet voorbij

Afbeelding: Sint Brigida Noorbeek

Noorbeek -

In de Sint Brigidakerk in Noorbeek wordt nog steeds hard gewerkt om de schade te herstellen, die ontstond als gevolg van de brand op woensdag 3 februari.

Dat blijkt uit een update die de parochie via social media heeft verspreid. In de afgelopen maand zijn onder andere de kerkbanken, het orgel en kunstvoorwerpen uit de kerk verwijderd. De komende weken wordt onderzocht hoe wanden en plafonds het beste kunnen worden gereinigd. Verder gaat de zoektocht naar een geschikt, vervangend hoofdaltaar van start.

Lees ook: Brandweer heeft de oorzaak van de brand in de kerk van Noorbeek niet kunnen achterhalen

„Aan de Maria- en Jozef-altaren zal restauratiewerk plaatsvinden”, meldt de woordvoerder. „Wat betreft de kunstschatten worden voorbereidingen getroffen om ze te laten schoonmaken door specialisten van Stichting Restauratie Atelier Limburg in Maastricht.”

Orgel

Het orgel is ondergebracht bij de firma Verschueren, die het instrument al jaren in onderhoud heeft. Hier zal het worden gerestaureerd en opnieuw worden opgebouwd. „Er is goede hoop dat het orgel, met behoud van zijn unieke klank, in perfecte staat kan worden teruggebracht.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee