Dartslegende Phil Taylor maakt serieus werk van rentree

Print
Dartslegende Phil Taylor maakt serieus werk van rentree

Phil Taylor in 2018. Afbeelding: ANP/HH

Dartslegende Phil Taylor lijkt serieus werk van zijn beoogde rentree te gaan maken. Een dag nadat de 60-jarige Brit aankondigde dat hij begin 2022 aan de eerste editie van het WK voor senioren wil deelnemen, liet hij weten dat hij ook weer wil meedoen aan het UK Open, een majortoernooi.

„Als ik op het WK voor senioren in de buurt van mijn oude niveau kom, ben ik van plan om me voor de amateurkwalificaties van het UK Open in te schrijven”, zei de zestienvoudig wereldkampioen. „Ik ben benieuwd naar de reactie van mijn tegenstanders als ze zien wie ze geloot hebben. Dat wordt lachen.”

Voor ‘The Power’ komt het WK voor senioren naar eigen zeggen als geroepen. „Ik heb weer een doel in het leven. Na mijn afscheid in 2018 speelde ik veel exhibities. Maar daar maakte de coronapandemie een einde aan. Waar thuis vroeger mijn dartbord hing, had ik een schilderij hangen, maar nu heb ik de pijltjes weer opgepakt. Ik neem het doodserieus en ben volop aan het oefenen.”

Oude zakken

Taylor: „Niet dat ik in een depressie zat of zo, ik hield mezelf wel bezig, maar dat WK geeft me weer een echte reden om op te staan. De vijftigers Jimmy White en Stephen Hendry spelen nog altijd competitief snooker en in het golf zijn de zeventiger Tom Watson en de zestiger Ian Woosnam nog actief op de senior tour. Waarom zou er dan geen senior dartscircuit mogen bestaan voor oude zakken als ik? Natuurlijk zijn er heel wat jonge spelers die het darts naar een hoger niveau getild hebben, maar sommige spelers van boven de vijftig zijn nog altijd wereldtop.”

Dit seizoen maakte vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld (53), de oude rivaal van Taylor, al zijn comeback op de PDC Tour.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee