Nieuwe website voor Samen Sterk in Limburg

Print
Nieuwe website voor Samen Sterk in Limburg

Afbeelding: Website SSIL

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

Samen Sterk in Limburg (SSIL) heeft een nieuwe website gelanceerd. De website vormt een online vergaderlocatie voor handhavers in het buitengebied, buitengewoon opsporingsambtenaren en beleidsmedewerkers. Burgers kunnen er overtredingen melden.

Het platform moet nog meer gaan bijdragen aan een effectieve overheidsaanpak in Limburg op het gebied van veiligheid.

Het samenwerkingsverband Samen Sterk in Limburg is in 2019 opgericht en heeft als doel om misstanden in het buitengebied van Limburg effectief aan te pakken. In het buitengebied komen heel veel vormen van criminaliteit voor. Denk bijvoorbeeld aan het dumpen van drugsafval, stroperij of illegaal crossen.

Partijen

De samenwerking wordt gevormd door 39 partijen waaronder alle Limburgse gemeenten, Rijkswaterstaat, Waterschap Limburg, Politie eenheid Limburg, Openbaar Ministerie parket Limburg, Sportvisserij Limburg, Wildbeheereenheden en de terrein beherende organisaties zoals Staatsbosbeheer, Stichting het Limburgs Landschap en de Vereniging tot behoud van Natuurmonumenten. De Provincie is ook één van de partners van SSIL en heeft vanuit de rol van groene coördinatie een aanjagende rol.

Melden

Via een speciale inlog krijgen buitengewoon opsporingsambtenaren en beleidsmedewerkers toegang tot tal van documenten zoals protocollen, werkafspraken en ook een interactieve handhavingskaart. Dat draagt bij aan efficiëntere preventie, controles en handhaving in het buitengebied.

De website heeft ook een openbaar deel voor (Lim)burgers waar allerhande informatie over natuurgebieden is te vinden en het samenwerkingsverband zelf. Ook krijgen zij een handig overzicht waar en hoe zij melding kunnen maken van criminaliteit en overlast in het buitengebied.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee