Duel tussen Roda en Almere gestaakt vanwege flinke sneeuwbui

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Eygelshoven / Kerkrade -

Het competitieduel tussen Roda JC en Almere City is maandagavond gestaakt vanwege de hevige sneeuwval. Het duel was bijna 70 minuten onderweg toen arbiter Ingmar Oostrom iedereen naar binnen stuurde. Het stond op dat moment 0-0.

Na een pauze van ongeveer 40 minuten werd – na overleg met beide trainers – besloten dat fatsoenlijk voetballen op het besneeuwde veld niet meer mogelijk was.

Strakblauwe lucht

Bij aanvang van de wedstrijd was er nog een strakblauwe lucht te zien boven het Parkstad Limburg Stadion. Maar aan het begin van de tweede helft begon het plots hard te sneeuwen. Arbiter Oostrom probeerde het nog even met een oranje bal, maar dat was al snel geen optie meer. Na de pauze van 40 minuten was het al lang en breed gestopt met sneeuwen en scheen zelfs de zon weer. Het kunstgrasveld was op dat moment echter niet meer bespeelbaar.

Geblesseerd

De scheidsrechter besloot het duel te staken na overleg met beide trainers. Roda-coach Jurgen Streppel had graag door willen spelen, maar moest na een korte wandeling op het veld toegeven dat dat niet mogelijk was. „Het was geen doen. Ik dacht: als hier iemand geblesseerd raakt, vergeef ik dat mezelf nooit.” Verdediger Richard Jensen dacht er ook zo over: „Op zo’n veld glijd je heel erg makkelijk weg.”

Het laatste deel van Roda JC - Almere City moet nu op een nader te bepalen moment worden uitgespeeld.

Kijk ook naar Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Video: De Limburger