Jürgen Klopp na drie jaar niet meer kwaad op Sergio Ramos

Print
Jürgen Klopp na drie jaar niet meer kwaad op Sergio Ramos

Loris Karius heeft geblunderd in het Liverpool-doel. Afbeelding: Hollandse Hoogte / PA Images Hollandse Hoogte / PA Images

Voor het eerst sinds de finale van 2018 treffen Real Madrid en Liverpool elkaar dinsdagavond in het kader van de Champions League. Drie jaar geleden trok de Koninklijke met 3-1 aan het langste eind, vooral door wanstaltig keeperswerk van Loris Karius.

„We zijn uit op revanche”, laat Klopp weten voorafgaand aan het treffen in de kwartfinales. „Mijn motivatie is enorm hoog omdat we de volgende ronde willen bereiken, maar dat heeft helemaal niks te maken met 2018. Het is de eerste sindsdien dat we ze treffen, dus natuurlijk herinner ik me die wedstrijd goed.”

Sergio Ramos was samen met Karius in 2018 de meest besproken man na de eindstrijd. De Spaanse verdediger blesseerde eerst Mohamed Salah en vervolgens gaf hij Karius een elleboog. Of het verband hield of niet is nog altijd onduidelijk, maar de aangeslagen doelman blunderde in het vervolg twee keer opzichtig.

Jürgen Klopp na drie jaar niet meer kwaad op Sergio Ramos
Klopp ziet Salah uitvallen in 2018. Foto: ANP/HH

Klopp zegt daar nu over: „Ik zei na die wedstrijd dat als je me zou vragen of ik Sergio Ramos voor mijn verjaardag zou uitnodigen het antwoord ‘nee’ zou zijn. Nu zou het antwoord misschien wel ‘ja’ zijn. Het is inmiddels alweer heel lang geleden. Ik kan dat gevoel van toen niet meer laten terugkeren, dus dat ga ik ook niet proberen.”

„We willen dinsdag laten zien hoe goed we zijn. Als we beter zijn dan Real Madrid, dan kunnen we naar de volgende ronde. En dat is wat we willen”, laat Klopp weten. „Ons team is gemaakt voor dit soort wedstrijden. En we spelen tegen een ploeg die graag wil voetballen, dat helpt ons. We hebben een goede kans, absoluut. Iedereen zegt dat Real favoriet is, helemaal prima.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee