Video: Jonge man probeert horloge los te rukken van pols slachtoffer in Roermond

Print

SPEUR MEE - Beroving Roermond. Video: Politie Eenheid Roermond

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De politie heeft dinsdag beelden vrijgegeven van een gewelddadige poging tot beroving in Roermond.

Woensdag 3 augustus wilde een man in het gezelschap van twee anderen in zijn auto stappen in de parkeergarage aan de Schipperswal in Roermond. Daar werd hij belaagd door een jonge man die zijn horloge van zijn pols probeerde te rukken. Daarop ontstond een schermutseling. Toen de poging tot beroving mislukte, vluchtten de verdachte en een compagnon te voet weg. Dat deden ze via de rotonde richting de N280 en vervolgens richting de Mijnheerkensweg.

Uit nader onderzoek blijkt dat de twee verdachten hun slachtoffer al eerder in het vizier hadden. Ze volgden hem al langer en hielden hem in het zicht. Ze sloegen echter pas toe toen het slachtoffer op het punt stond in de parkeergarage zijn auto in te stappen.

Deze brutale berovingspoging is op camerabeelden vastgelegd. De politie hoopt met het vrijgeven van de beelden de identiteit van de verdachten te kunnen achterhalen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee