Poging tot overval met bijl op friture in Kerkrade in Opsporing Verzocht

Print
Kerkrade / Eygelshoven -

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan een poging tot overval op een friture in Kerkrade.

Op zaterdagavond 5 december tegen negen uur sloeg een overvaller toe bij een friture aan de Abtenlaan. De vermomde overvaller liep met een handbijl de zaak binnen. Hij richtte vernielingen aan in de zaak en bedreigde medewerksters met het wapen. De medewerksters bleven ongedeerd. Uiteindelijk sloeg de man zonder buit op de vlucht in de richting van de Holszstraat.

Lees ook: Politie deelt beelden van overvalpoging op friture in Kerkrade

Het ging om een blanke man met een smal postuur van ongeveer 1.70 meter lang. Hij was gekleed in een zwarte, gewatteerde jas met capuchon en een zwart trainingspak. Verder droeg de overvaller zwarte handschoenen met een opvallend Nike-logo. De steel van de handbijl die hij bij zich droeg, is grijs-zilverkleurig.

Begin januari gaf de politie al beelden vrij van de poging tot overval. Tot dusver heeft dat nog niet geleid tot een aanhouding. Door de beelden ook in Opsporing Verzocht (21.20 uur, NPO1) te tonen, hoopt de politie de identiteit van de verdachte alsnog te achterhalen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee