GGD vaccineert mensen uit Parkstad die huisarts in het buitenland hebben

Print
GGD vaccineert mensen uit Parkstad die huisarts in het buitenland hebben

Afbeelding: Website GGD Zuid-Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Heerlen / Hoensbroek / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Schimmert -

De GGD Zuid-Limburg vaccineert sinds eind maart inwoners van de Parkstadgemeenten Heerlen, Voerendaal, Kerkrade, Brunssum, Beekdaelen, Landgraaf en Simpelveld, die een huisarts in het buitenland hebben.

Mensen die in Nederland woonachtig zijn, met een huisarts in het buitenland, ontvangen namelijk geen oproep tot vaccinatie tegen het coronavirus. Een stukje maatwerk van de GGD’en in de grensregio’s biedt uitkomst.

Het probleem deed zich allereerst voor in Zeeland, waar huisartsen als eerste van start gingen met vaccineren. Tientallen mensen met een huisarts in België liepen de uitnodiging voor vaccinatie mis. Later speelde dit ook in andere grensregio’s, waaronder Zuid-Limburg.

In samenwerking met het RIVM kregen de GGD’en in deze regio’s de ruimte om hier een oplossing op maat voor aan te bieden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee