Mogelijke storing op Nederlandse identiteitskaarten uitgeven tussen 4 januari en 17 maart

Mogelijke storing op Nederlandse identiteitskaarten uitgeven tussen 4 januari en 17 maart

Afbeelding: Website gemeente Roerdalen

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

Mensen die tussen 4 januari en 17 maart een nieuwe identiteitskaart hebben aangevraagd moeten wellicht een nieuw exemplaar aanvragen.

Een deel van de kaarten die in deze periode is uitgegeven, heeft last van een storing, zo valt te lezen op de website van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens.

Chip

De dienst: „Helaas hebben we gemerkt dat er na het aanzetten van de inlogfunctie een storing in de chip ontstaat. Hierdoor kan het voorkomen dat de ID-kaart met een documentscanner niet goed wordt uitgelezen. Bijvoorbeeld bij een bank of ziekenhuis als hier gebruik wordt gemaakt van een documentscanner. Om te voorkomen dat er veel mensen met deze storing te maken zouden krijgen hebben we de mogelijkheid om de inlogfunctie te activeren tijdelijk uitgezet.”

Brief

Als de nieuwe kaart een storing geeft, dan ontvangen de getroffenen hier een brief over. In dit schrijven staat hoe een nieuwe kaart kan worden aangevraagd. Deze procedure verloopt gratis en is tot 1 september 2022 uit te voeren. Geen brief ontvangen? Dan is er niets aan de hand.

Meer informatie over de eventuele storing van de ID-kaart is te vinden op de website van Rijksdienst voor Identiteitsgegevens.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee