Vier personen aangehouden voor WhatsApp-fraude in Sint Odiliënberg

Print
Vier personen aangehouden voor WhatsApp-fraude in Sint Odiliënberg
Sint Odiliënberg -

De politie heeft afgelopen zondag vier personen aangehouden die verdacht worden van het plegen van WhatsApp-fraude. De oplichters werden op heterdaad betrapt.

De verdachten, allemaal man, komen uit Oudenbosch (Brabant) en Alkmaar (Noord-Holland). De mannen deden zich voor als een familielid dat om geld vroeg. Via een WhatsApp-bericht deden zijn een verzoek aan het slachtoffer uit Sint Odiliënberg om het geld over te maken; daar werd aan voldaan.

Contant

Kort daarop probeerden de verdachten opnieuw, maar dit keer gaf het slachtoffer aan het geld niet te kunnen overmaken maar wel contant te kunnen betalen en vroeg de verdachten het geld te komen ophalen. Dat gebeurde. De gedupeerde had inmiddels argwaan gekregen en de politie ingeschakeld waarop agenten de verdachten op heterdaad in de kraag kon vatten.

Lees ook: Cybercriminelen profiteren van thuiswerkers tijdens coronacrisis

De auto waarmee het viertal naar de woning kwam, is in beslag genomen evenals hun telefoons. De politie onderzoekt of de vier mannen verantwoordelijk zijn voor nog meer zaken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee