VV Keer bestaat 75 jaar: ‘De rode draad is dat we het samen deden’

Print
VV Keer bestaat 75 jaar: ‘De rode draad is dat we het samen deden’

Afbeelding: Facebook VV Keer

Cadier en Keer / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Ulvend / Sint Geertruid -

Het is vandaag, dinsdag 6 april, op de kop af 75 jaar geleden dat voetbalclub VV Keer werd opgericht.

De vereniging begon ooit onder de naam RKVV Keer, maar het RK, van rooms-katholiek, werd gaandeweg geschrapt. Dat is echter niet het enige dat in de voorbije jaren is veranderd.

„Neem er eens een oude foto bij en kijk naar het veld, de kleding en bedenk je eens welke faciliteiten er allemaal niet waren. Toen draaide het vooral om voetbal en teamgeest”, steekt de woordvoerder van wal.

Lees ook: Wat te doen met fans die stadion niet in mogen? Bumpersticker of sushipakket, maar geen geld terug

„Vanuit die teamgeest is VV Keer in 75 jaar opgebouwd en verder gegroeid door de leden. Er kwamen een complex, een kantine en meerdere seniorenteams én het damesvoetbal deed zijn intrede. Er werd een jeugdafdeling opgericht en later zijn de eerste meisjesteams ontstaan. De rode draad van alle ontwikkelingen is echter dat we het samen deden en ieder lid zijn steentje bijdraagt.”

Jubileumweekend

De coronamaatregelen verhinderen dat het jubileum op dit moment groots kan worden gevierd. Daarom heeft VV Keer haar hoop gevestigd op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 september.

„Het wordt een driedaags, gevarieerd feest waarbij sport, spel, muziek, jubilarissen en gezelligheid centraal staan. Een feest voor alle inwoners van Cadier en Keer en omstreken.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee