Dier van de week: Buddha is een jonge, levenslustige en slimme Amerikaanse bully

Print
Dier van de week: Buddha is een jonge, levenslustige en slimme Amerikaanse bully

Buddha. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Schimmert / Hulsberg -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen een dier in het zonnetje. Dit keer mag Buddha nog een keer, omdat hij nog steeds wacht op een lieve baas en inmiddels al veel soortgenootjes heeft zien vertrekken uit het asiel.

Wie is Buddha en hoe is zijn karakter?

„Buddha is een Amerikaanse bully van twee jaar oud. Hij is wegens een verdrietige reden naar het asiel gebracht: zijn vorige baas is overleden. Buddha is een energieke hond die snel opgewonden raakt. Op zulke momenten kan hij tegen je opspringen en in de riem happen. We oefenen flink met hem om hem meer zelfbeheersing bij te brengen en ook voor zijn toekomstige baas zal dit een aandachtspunt blijven.”

Wat is allerleukste aan Buddha?

„Buddha is jong, vol levenslust en energie en enorm slim. Hij is stapelgek op koekjes en blijkt bij het zien van een koekje het braafste jongetje van de klas te zijn. Hij gaat graag met je mee op pad en iedere wandeling is een feest.”

Wie is zijn ideale baas?

„We zoeken voor Buddha een ervaren eigenaar die de tijd heeft om hem te begeleiden in zijn opgewonden momenten, eventueel met hulp van een gedragsdeskundige. Hij leefde voorheen samen met een teefje en zou ook nu ook mogelijk geplaatst kunnen worden bij een rustig teefje. Buddha is heel graag buiten, een baas met een tuin heeft daarom onze voorkeur.”

Gaat jouw hart sneller kloppen van hem? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee