Kabinet start met toegangstesten om samenleving te openen

Print
Kabinet start met toegangstesten om samenleving te openen

Hugo de Jonge, demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, staat de media te woord op het Binnenhof. Afbeelding: ANP

Het kabinet start deze maand nog met proeven met toegangstesten, om bezoek aan plekken zoals musea en dierentuinen en sportgelegenheden weer mogelijk te maken. Dat laat het ministerie van Volksgezondheid dinsdag weten.

Coronaminister Hugo de Jonge denkt dat met „toegangstesten voorzichtig en verantwoord” activiteiten weer mogelijk zijn. Het gaat bij de proeven, die door het hele land worden gehouden, om „niet-vergunningplichtige activiteiten, op maximaal drie aaneengesloten dagen in de maand april met een beperkt aantal bezoekers”.

Lees ook: Nieuwe rampweek dreigt voor vaccinaties: ‘Iedereen wijst naar elkaar’

Bezoekers moeten voordat ze een locatie bezoeken een sneltest laten doen bij een teststraat van de Stichting Open Nederland. Met een negatief testresultaat kunnen ze vervolgens naar binnen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee