Wonder der natuur in hartje Maastricht: slechtvalken Sint-Janskerk hebben gelegd

Print
Wonder der natuur in hartje Maastricht: slechtvalken Sint-Janskerk hebben gelegd

Afbeelding: Screenshot video CNME Facebook

Maastricht / Itteren -

De vrouwelijke helft van het koppel slechtvalken dat op de toren van de Sint-Janskerk in Maastricht bivakkeert, heeft drie eieren gelegd.

Dat maakt CNME Maastricht bekend. „En er kan er nog eentje bijkomen!”, laat de enthousiaste woordvoerder weten. „Het spektakel gaat weer van start, maar wel weken later dan we gewend zijn.”

Hoe dat komt? „Misschien, doordat we een ‘nieuw’ vrouwtje hebben. Dat weten we, omdat het vrouwtje van dit jaar geen ring om haar poot heeft.”

Lees ook: Slechtvalk in de kerktoren op het Vrijthof, salie langs de drukke A2; wie in Maastricht goed kijkt, ziet een rijke natuur

Over het mannetje kan men vooralsnog weinig zinnigs zeggen: het kan zowel de vogel van vorig jaar zijn als een nieuwe. Beide keren ging het namelijk om een exemplaar zonder ring.

Beschuit met muisjes

Bij een broedduur van 31 dagen moeten de eieren op 6 mei uitkomen. In de tussentijd zal het mannetje muisjes en andere prooien aanvoeren om zijn wederhelft te voeden.

Wie beeldmateriaal van de vogels wil zien, kan dat hier en hier bekijken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee