Jubilerende broederschap van Weert trakteert bewoners zorgcentra op gebak

Print
Jubilerende broederschap van Weert trakteert bewoners zorgcentra op gebak

Afbeelding: Fotografie Kuit

Weert -

De Broederschap van Weert viert dit jaar het 25-jarig jubileum. Oorspronkelijk opgericht in 1404 om de devotie tot Maria te bevorderen, werd de Broederschap in 1996 heropgericht op initiatief van deken Monseigneur. W. van der Valk.

Het jubileumjaar begint donderdag 8 april met het aanbieden van een feestelijke attentie aan de bewoners en personeel van de zorgcentra Stichting Land van Horne en het Sint Jans Gasthuis in Weert. De zusters Birgittinessen van de abdij Maria Hart aan de Maasstraat maken daarvoor in hun eigen abdijkeuken 1600 pavlova’s (schuimgebak met vruchten). Als teken van nabijheid voor alle zwaar getroffenen in de Weerter instellingen en ziekenhuis het personeel tijdens de coronapandemie. De actie van de Venerabele Broederschap van de Miraculeuse Onse Lieve Vrouwe tot Weert duurt, met het oog op de grote hoeveelheid gebak, enkele weken. Ook in Stramproy worden de bewoners van het zorgcentrum getrakteerd op gebak.

Meer info over de Broederschap is te vinden op de website.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee