Scholieren via videoproject bij opgraving Weert betrokken

Print
Scholieren via videoproject bij opgraving Weert betrokken

Het onderzoeksterrein in Weert. Afbeelding: archiefPeter Schols

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Het cultuureducatieproject ‘Graven naar de graven’ gaat basisschoolleerlingen in Weert betrekken bij de opgravingen op het terrein van de voorburcht in Weert.

Op de plek waar een eeuw lang een houthandel komt, wordt het stadspark van Weert uitgebreid. Hiervoor vindt eerst vanaf dit voorjaar archeologisch onderzoek plaats, omdat hier de voorburcht van het voormalige kasteel van de graaf van Horne heeft gelegen.

Door corona zijn de mogelijkheden om scholieren ter plekke te laten meekijken beperkt. Stichting Ku+Cu start daarom een audiovisueel project met een reportage over de opgraving en allerlei online opdrachten voor in de klas.

In juli kunnen deelnemende scholieren mogelijk toch de locatie van de opgravingen bezoeken. Het project wordt in november afgesloten met een bezoek aan het dan heropende Museum W.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee