Dier van de week: stoere kater Boefje zoekt een plekje waar hij zichzelf kan zijn

Print
Dier van de week: stoere kater Boefje zoekt een plekje waar hij zichzelf kan zijn

Boefje. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Boefje aan de beurt, een gecastreerde kater van 3 jaar.

Hoe is Boefje in het asiel terechtgekomen?

„Elk jaar worden in het voorjaar weer een flink aantal katers naar het asiel gebracht die nog niet gecastreerd zijn. Dit heeft te maken met het feit dat de poezen weer krols zijn en bij de katers het hoofd op hol brengen. In deze periode zorgen de katers dan vaak voor overlast, maar raken ook vaak gewond doordat ze vechten om de dames.”

Hoe kun je Boefje het beste omschrijven?

„Omdat hij pas op latere leeftijd gecastreerd is, hebben zijn hormonen de kans gehad om een echte macho van hem te maken. Hij vindt het best prima om met mensen om te gaan, maar wil daarbij wel zelf de touwtjes in handen houden. Als het allemaal een beetje te gezellig wordt, dan geeft hij duidelijk aan waar zijn grenzen liggen.”

Waar zou Boefje zich het beste op zijn gemak voelen?

„Het liefst zou hij ergens wonen waar hij lekker zichzelf kan zijn en waar hij voldoende de kans krijgt om naar buiten te gaan. Een andere kat, en waarschijnlijk ook de aanwezigheid van een hond zal hij wel aankunnen als hij rustig de kans krijgt om te wennen.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee