Man opgepakt in Sittard voor rondrijden met valse kentekenplaten

Print
Man opgepakt in Sittard voor rondrijden met valse kentekenplaten

Afbeelding: iStock

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

In Limbrichterveld is deze week dankzij tips van buurtbewoners een man aangehouden die regelmatig met valse kentekenplaten rondrijdt.

Dit meldt de wijkagent van Limbrichterveld op Instagram. Via een wijkbewoner kreeg hij een tip binnen over de verdachte. Voor de politie was dit aanleiding om onopvallend in de wijk te posten. Toen zij de man in een auto zagen stappen, ontstond er een ‘wilde achtervolging’, aldus de wijkagent. „Gezien de gevaarlijke capriolen die de bestuurder tijdens de achtervolging uithaalde, besloten de collega’s de achtervolging te staken.” Later op de dag kwam er weer een tip binnen dat de verdachte in de wijk was gesignaleerd, waarna hij direct werd aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal voor de overtredingen die hij tijdens de achtervolging beging. Na een aantal tests bleek de man tevens onder invloed te zijn. Het onderzoek loopt nog steeds.

Lees ook: Marechaussee vindt steeds meer wapens, geld en drugs: ‘Verstopt op de gekste plekken’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee