Schuurs en Stekelenburg vraagtekens voor duel tegen AS Roma

Print
Schuurs en Stekelenburg vraagtekens voor duel tegen AS Roma

Perr Schuurs heeft last van zijn knie. Afbeelding: ANP

Het is nog onduidelijk of Perr Schuurs en Maarten Stekelenburg donderdagavond van de partij zullen zijn als Ajax zijn eerste wedstrijd tegen AS Roma speelt in de kwartfinales van de Europa League.

Voorlopig is het nog even afwachten, liet trainer Erik ten Hag weten op de persconferentie een dag voor het Europese treffen. Perr Schuurs heeft last van de knie en traint vandaag niet mee. De 38-jarige Stekelenburg viel zondag geblesseerd uit in de warming-up van het duel met sc Heerenveen. Hij werd toen vervangen door derde doelman Kjell Scherpen. Het is volgens Ten Hag wel de bedoeling dat Stekelenburg vandaag meetraint. „We bekijken eigenlijk van uur tot uur hoe het met hem gaat en of hij de volgende stap kan zetten. Aan het eind van de dag beslissen we of hij morgen kan meedoen.”

Zoals bekend ontbreken tegen AS Roma onder andere André Onana (dopingschorsing), Sébastien Haller (vergeten in te schrijven), Daley Blind (blessure) en Noussair Mazraoui (blessure), maar het bezorgt Ten Hag geen kopzorgen. „Ik hoef niet te puzzelen, want ik denk dat we 16, 17 goede spelers hebben op dit moment. Als er wat spelers wegvallen, dan vullen anderen dat weer in. Het maakt eigenlijk niet uit. We zijn blijven winnen. Ondanks dat het ontiegelijk goede spelers zijn, hebben we laten zien dat we met onze selectie kunnen winnen, maar ook heel goed voetbal kunnen spelen.”

Sean Klaiber is niet van de partij omdat hij net vader is geworden.

Beluister hier de nieuwe voetbalpodcast van De Limburger: