Wilco Kelderman stapt na val af in Baskenland

Print
Wilco Kelderman stapt na val af in Baskenland

Wilco Kelderman. Afbeelding: EPA

Wilco Kelderman heeft opgegeven in de derde etappe van de Ronde van Baskenland. De Nederlandse renner van Bora-hansgrohe kwam vlak voor de voet van de slotklim naar Ermualde ten val en stapte niet meer op de fiets. Het is nog niet bekend of hij een blessure heeft opgelopen.

De 30-jarige Kelderman stond na de eerste twee etappes op de negende plek in het algemeen klassement. Hij ging in de derde rit samen met de Canadees Michael Woods onderuit bij het nemen van een bocht in een straat, waar ook auto’s langs de weg stonden geparkeerd.

Lees ook: Primoz Roglic en Tadej Pogacar geven voorproefje in Baskenland voor komende Tour de France

Het was niet de eerste val van Kelderman dit seizoen. Tijdens het trainingskamp van zijn ploeg afgelopen januari in Italië werd de renner aangereden door een auto die uit een zijstraat kwam. Hij liep daarbij een hersenschudding en een wervelbreuk op en kon pas in maart zijn eerste koers rijden. Hij vierde zijn rentree met de vijfde plaats in de Ronde van Catalonië. Kelderman kwam ook dinsdag al ten val in Baskenland.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee