Verkoop tweedehands caravans en campers flink in de lift

Print
Verkoop tweedehands caravans en campers flink in de lift

Afbeelding: De Limburger

Alles wijst erop dat Nederland dit jaar massaal gaat kamperen, meldt brancheorganisatie Bovag op basis van de verkoopcijfers van tweedehands caravans en campers van dataspecialist RDC.

De verkoop van tweedehands campers verdubbelde in maart bijna ten opzichte van vorig jaar. De afzet van tweedehands caravans nam met ruim een derde toe.

„Caravanbedrijven profiteerden van de maatregel om de showrooms weer op afspraak te mogen openen, die sinds begin maart van kracht is”, aldus Bovag. Daarmee maakten de bedrijven volgens de branchevereniging de achterstand goed die ze opliepen in januari en februari, toen de showrooms nog dicht moesten blijven.

Uiteindelijk werden er in het eerste kwartaal 3159 tweedehands caravans verkocht, 7 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal verkochte tweedehands campers nam met maar liefst 39 procent toe naar 3796. Het aantal nieuwe caravans dat in het eerste kwartaal werd verkocht, was wel wat lager dan een jaar geleden, ondanks een inhaalslag in maart.