Engelse hulp bij het ontwerp van nieuwe Schinveldse voetbaloutfit

Print
Engelse hulp bij het ontwerp van nieuwe Schinveldse voetbaloutfit

De nieuwe tenues van Schinveld. Afbeelding: archief VV schinveld

Schinveld -

Voetbalvereniging Schinveld heeft bij de zoektocht naar een nieuw tenue Engelse hulp ingeroepen. De Premier Leagueclub Everton en ontwerper Jack Henderson uit Preston speelden daarbij een belangrijke rol.

Voorzitter Roy Cornelissen legt uit hoe dat zit en welke lange weg is bewandeld om tot de fraaie, nieuwe outfit te komen. „Via Twitter kwam ik in contact met shirtontwerper Jack Henderson uit Preston”, steekt Cornelissen van wal. „Daarbij trokken Zico Bock en ik de stoute schoenen aan en vroegen via mail of hij ons wilde helpen bij het ontwerpen van een spraakmakend, nieuw tenue. We hebben hem de nodige input gegeven en Henderson is daarmee voortvarend aan de slag gegaan. Het resultaat mag er volgens ons zijn. In de nieuwe shirts is de Limburgse vlag verwerkt en in de kraag staat Sjilvend”.

Dat is de ene kant van het verhaal. Bij het ontwerp van de keepersoutfit komt zijdelings Premier Leagueclub Everton om de hoek kijken. „Het gaat daarbij om het uittenue van onze keeper. We wilden daarbij onderscheidend zijn en voorkomen dat onze keeper zijn trui moest wisselen omdat de tegenstander in dezelfde kleur shirts speelt”, legt Cornelissen uit. Zodoende kwamen de Schinveldenaren uit bij het derde tenue waarin Everton speelt. Dat is mintgroen. „Die aparte kleur is de basis geworden voor ons nieuwe keeperstenue”, vertelt de preses.

Vervolgens deed zich het probleem voor dat Hummel – de fabriek uit Deventer die het shirt moest leveren – het kostenplaatje berekende. „Dat was veel te hoog, bovendien moesten we ook nog 150 paar mintgroene sokken afnemen. Dat was veel te gortig en kostbaar voor ons”. Goede raad was duur maar bestuurslid en eerste elftalspeler Zico Bock kwam met een creatieve oplossing. „Dat klopt”, vervolgt Cornelissen. „Bock stelde voor om via de site van Everton de sokken te bestellen en die naar Hummel te sturen, zodat zij aan de hand van de kleurstelling van de sokken het mintgroene keeperstenue alsnog kon leveren.

Engelse hulp bij het ontwerp van nieuwe Schinveldse voetbaloutfit
De Limburgse vlag en de tekst ‘Sjilvend’ zijn in het ontwerp verwerkt. Foto: archief VV Schinveld

In het begin waren ze bij de fabrikant not amused, maar uiteindelijk waren ze toch bereid om met ons in zee te gaan en het complete tenue inclusief keepersoutfit te leveren. Op deze bijzondere manier met steun vanuit Engeland staat Schinveld het komend seizoen er pico bello op”, besluit de apetrotse voorzitter Roy Cornelissen.