Ook Kruidvat verkoopt vanaf zaterdag coronazelftest

Print
Ook Kruidvat verkoopt vanaf zaterdag coronazelftest

Afbeelding: ANP

Kruidvat heeft vanaf zaterdag coronazelftests in de winkels liggen. Een klant mag er dan maximaal vier kopen, laat een woordvoerster weten.

De drogisterijketen verwacht zaterdag voldoende tests in de winkels te hebben liggen om aan de vraag te voldoen. Eerder begon drogisterijketen Etos al met de verkoop van coronazelftests.

Lees ook: Gaat de zelftest ons meer vrijheid geven?

Met de sneltesten kunnen mensen bij zichzelf een test afnemen om te kijken of zij besmet zijn met het coronavirus. De uitslag volgt dan na een kwartier tot een half uur. Volgens Kruidvat is de test bedoeld om preventief te testen. Bijvoorbeeld als mensen naar school of werk moeten of op bezoek gaan bij iemand met een risico om ernstig ziek te worden van het virus. De test die Kruidvat verkoopt is van producent Roche en is verkrijgbaar voor een „introductieprijs van 5 euro”.

De Rijksoverheid waarschuwt dat de uitslag van een zelftest minder nauwkeurig is. De testen moeten daarom niet worden gebruikt bij coronaklachten. Ook iemand die in de buurt was van iemand die corona heeft en voor iemand die terugkeert uit een hoogrisicogebied bieden de testen geen soelaas. In die gevallen moet altijd een testafspraak bij de GGD worden gemaakt.

Zelftesten zijn ook niet bedoeld als toegangstest. Ook zijn ze niet geschikt voor mensen uit een risicogroep of voor mensen die werken met kwetsbare personen of mantelzorgers.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee