Waarde ‘sneakerbeurs’ StockX naar 3,8 miljard dollar

Print
Waarde ‘sneakerbeurs’ StockX naar 3,8 miljard dollar

Afbeelding: Getty Images

Sneakermarktplaats StockX heeft 255 miljoen dollar opgehaald bij investeerders.

Daarmee is het Amerikaanse bedrijf, met ook een vestiging in Eindhoven, nu 3,8 miljard dollar waard. Omgerekend is dat 3,2 miljard euro. StockX zou zich voorbereiden op een beursgang die mogelijk later dit jaar al plaatsvindt.

Op StockX kunnen mensen bijzondere sportschoenen, maar ook zaken als merkkleding, handtassen, horloges, electronica en collector’s items verhandelen. De aanbieders kunnen een minimumprijs instellen en als het artikel wordt verkocht, regelt StockX de levering.

Bovendien is op de site de prijs van het betreffende artikel gedurende het afgelopen jaar terug te vinden. Zo kun je net als op de aandelenbeurs zien of het specifieke paar schoenen dat je zoekt, bijvoorbeeld bijzondere Nike Air Jordans of Adidas Yeezy Boosts, in prijs stijgt of daalt.

In december haalde StockX ook al geld op bij investeerders. Toen werd de waarde van het bedrijf op 2,8 miljard dollar gezet. Afgelopen jaar werd op StockX voor 1,8 miljard dollar aan goederen verkocht. Dat leverde het bedrijf een omzet van 400 miljoen dollar op. De onlinemarktplaats was in de tweede helft van vorig jaar voor het eerst winstgevend.