Historische Oude Postbaan in Nunhem grondig bewerkt

Historische Oude Postbaan in Nunhem grondig bewerkt

Afbeelding: Website Dorpsraad Nunhem

Nunhem / Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort -

De Oude Postbaan in Nunhem, die loopt van de Kerkstraat ter hoogte van de Sint Jozefkapel tot aan de Laan, is flink onder handen genomen. Het pad is omgeploegd, gefreesd, geëgaliseerd, verbreed en ingezaaid.

De bedoeling is dat het pad weer in gebruik genomen gaat worden, zodra er zich er een grasmat heeft gevormd.

De eeuwenoude Oude Postbaan diende in een ver verleden als weg voor de postkoets. Later is de Napoleonsweg er voor in de plaats gekomen. De baan sloot aan op de Zevenellenweg, deze is te vergelijken met de Roermondseweg. Een monumentale baan, die de bewoners van Nunhem in stand willen houden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen