B-vleugel Sint-Janscollege Hoensbroek op slot; vele herinneringen aan ‘die goede oude tijd’

Print
B-vleugel Sint-Janscollege Hoensbroek op slot; vele herinneringen aan ‘die goede oude tijd’

Één van de lokalen in de ‘B-vleugel’. Afbeelding: Facebook Sint-Janscollege

Hoensbroek -

Vele generaties kregen er les, de B-vleugel van het Sint-Janscollege in Hoensbroek. Maar nu zijn de natuur-, scheikunde- en biologielokalen na ruim 60 jaar aan vernieuwing toe, en gaan ze op slot.

De B-vleugel wordt de komende tijd grondig gerenoveerd. Na de renovatie zullen de lokalen deel uit maken van het nieuwe schoolgebouw van het Sint-Janscollege.

Op de door het Sint-Janscollege op Facebook gestelde vraag ‘Heb jij ook nog les gekregen in één van deze klaslokalen in die ‘goede oude tijd?’ zijn inmiddels ruim 250 reacties gekomen. Vele oud-leraren passeren de revue.

„In de B-lokalen veel geleerd van Vlecken (scheikunde en voetbalcompetitie), van Quadvlieg (natuurkunde) en biologie van Smans en later van de nog piepjonge Ruud van Doren. Al deze collega’s werden in hun werk bijgestaan door onder andere Math Haagmans, de amanuensis!”, schrijft één van hen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen