Elektrische ‘tweedehandsjes’ steeds meer in trek

Print
Elektrische ‘tweedehandsjes’ steeds meer in trek

Afbeelding: EPA

Elektrische auto’s zijn ook op de markt van tweedehandsauto’s steeds gewilder.

In het eerste kwartaal verkochten autobedrijven ruim 2400 elektrische tweedehandsjes aan particulieren, meer dan twee keer zoveel als een jaar eerder. Vooral de Renault Zoe, Nissan Leaf en BMW i3 waren populair, volgt uit cijfers van brancheorganisatie BOVAG en databureau RDC.

In tegenstelling tot nieuwe elektrische voertuigen is er voor particulieren nog wel subsidie beschikbaar voor de aanschaf van een tweedehands elektrische auto. Die subsidie bedraagt 2000 euro. Van de 13,5 miljoen euro subsidie voor tweedehandsauto’s dit jaar is in de eerste drie maanden ruim 3 miljoen euro aangevraagd. Dat betekent dat er nu nog voor ruim 5200 elektrische tweedehandsauto’s overheidssubsidie over is.

Om voor subsidie in aanmerking te komen, moeten de elektrische auto’s wel voldoen aan enkele eisen, zoals een actieradius van minimaal 120 kilometer en de oorspronkelijke nieuwprijs moet tussen de 12.000 en 45.000 euro zijn. Meer dan de helft van de dit jaar aan particulieren verkochte elektrische tweedehandsauto’s kon met subsidie worden gekocht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee