Jan Widdershoven en Anoek Hilt blijven voorlopig stadsdichters van Heerlen

Print
 Jan Widdershoven en Anoek Hilt blijven voorlopig stadsdichters van Heerlen

Afbeelding: Website Gemeente Heerlen

Heerlen -

Stadsdichter Jan Widdershoven (1972) en jeugdstadsdichter Anoek Hilt (2003) blijven ook na hun huidige termijn, die in 2021 zou aflopen, stadsdichters van Heerlen.

Door de coronamaatregelen zijn veel activiteiten afgelast of uitgesteld en zijn niet alle facetten van het stadsdichterschap volledig tot hun recht gekomen. Gemeente Heerlen heeft daarom in overleg met de stadsdichters besloten de termijn te verlengen tot en met januari 2022.

„Jan en Anoek hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om poëzie op een laagdrempelige wijze naar de Heerlenaar toe te brengen. Ik ben blij dat ze bereid zijn juist in deze tijd hun werk nog even voort te zetten”, aldus wethouder Jordy Clemens.

Het duo begon in maart 2019 na het aftreden van stadsdichter Merlijn Huntjens. Om de twee jaar kiest de gemeente Heerlen samen met een stadsdichterscommissie één of meerdere stadsdichters, die de stad en haar inwoners gedurende die periode literair vertegenwoordigen en becommentariëren.

In de Poëzieweek van donderdag 27 januari tot en met woensdag 2 februari 2022, treden de huidige stadsdichters af en start een nieuwe termijn.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen