Gemeenteraad in Stein eert overleden nestor Jack Meijers

Print
Gemeenteraad in Stein eert overleden nestor Jack Meijers

De ingang van de raadzaal in Stein. Afbeelding: Gemeente Stein

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers -

De gemeenteraad in Stein heeft voorafgaande aan de vergadering donderdagavond stilgestaan bij het overlijden van raadslid Jack Meijers.

In coronatijd vergadert de gemeenteraad in Stein digitaal. Maar, zo vond burgemeester Marion Leurs, ‘afscheid nemen van Jack kan niet in een lege raadzaal’. „Het is de plek waar hij vele jaren vol vuur betogen heeft gehouden en debatten voerde op het scherp van de snede.” Daarom waren alle fractieleiders naar het gemeentehuis gekomen.

Lees ook: Met overlijden Jack Meijers verliest politiek in Stein een icoon dat nooit afweek van zijn motto: afspraak is afspraak

Ook dochter en partijgenote bij CMB Chantal Meijers was aanwezig. Zij ontstak een kaarsje bij een foto van haar vader. „Als symbool voor alle warmte die mensen van hem mochten ontvangen”, aldus Leurs, die vervolgens opriep tot een moment van stilte om Meijers te eren.

Gave

Plaatsvervangend voorzitter van de raad Peter Claessen toonde zich eveneens verslagen. „Jack beschikte over de gave om complexe problemen tot de essentie terug te brengen om vervolgens een heldere oplossingsrichting te bedenken. En daar ging hij dan ook helemaal voor. Hij kon zich vastbijten in ingewikkelde en dikke dossiers. Als inwoners een beroep op hem deden, dan luisterde hij altijd en kreeg je een eerlijk antwoord.”

Bang

CMB’er Willem Thewissen sloot het eerbetoon zichtbaar geëmotioneerd af. Hij sprak tot zijn overleden partijgenoot. „Jack, het is pas een paar weken geleden. Je voelde je slecht en was bang. We spraken nog over een coronadepressie, maar helaas was het veel erger. Opeens ging het heel snel. Je zei: ik heb een mooi leven gehad, het is mooi geweest. Je was de oprichter van onze partij, ons hart, onze nestor, onze lijsttrekker en onze onmetelijke kennisbron. Niemand kon zo praten als jij, je was een redenaar. Je was onmisbaar voor ons en voor je gezin. Toch moeten we nu verder zonder jou.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee