Venlose cardioloog voorzitter landelijke beroepsvereniging

Print
Venlose cardioloog voorzitter landelijke beroepsvereniging

Cardioloog Joan Meeder. Afbeelding: VieCuri

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Cardioloog Joan Meeder, verbonden aan ziekenhuis VieCuri, is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC).

De NVVC verenigt cardiologen en andere zorgprofessionals die betrokken zijn bij de behandeling van patiënten met hart- en vaatziekten. 97 procent van de cardiologen in Nederland is lid.

In zijn rol van voorzitter wil Meeder zich vooral buigen over het veranderend zorglandschap. Volgens hem staat de vakgroep tal van veranderingen te wachten, zoals meer zorg op afstand bij laagcomplexe zorg. Ook zullen regio’s meer met elkaar en met eerstelijnszorg (huisartsen) moeten gaan samenwerken om zorg voor iedereen toegankelijk te houden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen