Eén op tien door ACM aangepakte bedrijven nog steeds in de fout

Print
Eén op tien door ACM aangepakte bedrijven nog steeds in de fout

Afbeelding: ANP

Ongeveer één op de tien bedrijven die vorig jaar door toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) is aangesproken op het overtreden van de consumentenregels ging bij een nacontrole opnieuw in de fout.

De waakhond voerde bij circa zestig bedrijven zo’n extra controle uit. De overtreders worden opnieuw aangepakt.

De ACM kreeg vorig jaar van consumenten en bedrijven 73.000 meldingen. Dat was een stijging van ruim 20 procent. Consumenten hadden vaker problemen met bedrijven door corona, bijvoorbeeld omdat ze hun geld niet terugkregen voor geannuleerde vakanties en evenementen zoals sportwedstrijden en concerten. Ook kregen houders van abonnementen voor bijvoorbeeld de sportschool, een pretpark of een dierentuin niet altijd compensatie voor de periode dat ze dit abonnement niet konden gebruiken.

De toezichthouder greep verder in bij webwinkels die niet duidelijk waren over de levertijd of niet op tijd terugbetaalden. Ook werden webwinkels aangepakt die ongevraagde vervolgzendingen naar klanten stuurden en die in rekening brachten en bemiddelingsdiensten die onduidelijk waren over wat dat de consument zou kosten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee