Video: Man mishandelt bestuurder met baksteen na verkeersruzie

Print
Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Een man heeft vrijdagochtend rond 11.20 uur in Roermond een bestuurder met een baksteen mishandeld na een verkeersruzie aan De Weerd. Hij is opgepakt door de politie.

De man stond voor de politie om nog onbekende reden tegen een auto te schoppen terwijl de bestuurder nog in het voertuig zat. De man was op weg richting de sluis in de buurt maar stuitte op deze persoon.

De bestuurder gebaarde dat de man moest wijken, maar die gaf daar geen gehoor aan. Daarop besloot de bestuurder gas te geven en weg te rijden waarna hij de man meenam op zijn motorkap.

Vervolgens is de bestuurder van een talud afgereden. De man op de motorkap trok de bestuurder uit zijn auto en begon met een baksteen op zijn gezicht te slaan en sloeg een ruit in. Volgens een woordvoerder van de politie is het slachtoffer door ambulancemedewerkers nagekeken en doorverwezen naar zijn huisarts. Hij zou een paar keer zijn geraakt door de steen. Het is onduidelijk of de twee mannen elkaar kennen.

De verdachte – een 49-jarige man uit Roermond – is met gebruik van pepperspray aangehouden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen