Werkgroep van raadsleden gaat dorpen helpen in strijd tegen sluiting van scholen in Leudal

Print
Werkgroep van raadsleden gaat dorpen helpen in strijd tegen sluiting van scholen in Leudal

In Kelpen-Oler werden spandoeken opgehangen om de onvrede over de sluiting kenbaar te maken. Afbeelding: Jeroen Kuit

Kelpen-Oler / Buggenum / Heibloem -

Een werkgroep met raadsleden moet inwoners van Buggenum, Heibloem en Kelpen-Oler helpen in hun strijd om de basisscholen in de dorpen open te houden. Het is een antwoord op de roep om meer actie vanuit de gemeente.

In de werkgroep wordt gezocht naar mogelijkheden om de aangekondigde sluitingen tegen te houden. Leidend daarin is de wens vanuit de dorpen, aldus initiator en raadslid Evert Franzen. „We treden in nauw overleg met de kernen en willen meedenken en meehelpen waar het kan. Als gemeente staan we formeel buitenspel. Maar we pakken ons nu samen, zodat we de dorpen maximaal kunnen ondersteunen.”

Een optie die genoemd wordt is het oprichten van een eigen schoolorganisatie door inwoners.

Brandbrief

Het initiatief van de werkgroep kwam nadat inwoners van Kelpen-Oler een brandbrief hadden gestuurd, waarin ze aangaven steun van de gemeente te missen: ferme woorden dat sluiting hoe dan ook voorkomen moet worden, kregen in hun ogen weinig navolging.

Wethouder Robert Martens gaf meermaals aan geen verdere opties meer te zien. „Het is voor iedereen heel frustrerend, daarom is het ook goed dat er nu zo’n werkgroep komt. En misschien komen ze straks wel met het ei van Columbus, waar we nog niet aan gedacht hadden. Laten we het hopen.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee