Schoonspringster Inge Jansen in mei alsnog naar Tokio

Print
Schoonspringster Inge Jansen in mei alsnog naar Tokio

Celine van Duijn en de Limburgse Inge Jansen (rechts). Afbeelding: EPA

Maasbracht -

De Nederlandse schoonspringsters Inge Jansen (Maasbracht) en Celine van Duijn gaan begin mei alsnog naar Tokio voor een wereldbeker, die tevens als olympisch kwalificatietoernooi (OKT) geldt. Jansen en Van Duijn hebben zich beiden individueel geplaatst voor de Spelen, maar ze hopen daar ook in actie te kunnen komen bij het synchroonspringen vanaf de 3 meterplank.

In eerste instantie zou in april een OKT voor de schoonspringers in Tokio worden gehouden. De mondiale zwemfederatie FINA besloot dat toernooi echter te schrappen, evenals een OKT voor de synchroonzwemsters, omdat er nogal wat mis was met de coronaprotocollen die de organiserende Japanse zwembond had opgesteld. Namens de Nederlandse bond KNZB uitte ook technisch directeur André Cats zijn zorgen over de gebrekkige aanpak.

Na inmenging van de Japanse autoriteiten, het Internationaal Olympisch Comité en de organisatie van de Spelen zijn de protocollen nu aangescherpt. De FINA heeft er vertrouwen in dat van 1 tot en met 6 mei in Tokio op een veilige en verantwoorde wijze wedstrijden gehouden kunnen worden voor de schoonspringers.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee