Femke Heemskerk verovert na juridische strijd olympisch ticket

Print
Femke Heemskerk verovert na juridische strijd olympisch ticket

Femke Heemskerk. Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Zwemster Femke Heemskerk heeft zich ook op de 50 meter vrije slag verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen.

In de finale wist haar concurrente Valerie van Roon, die zich eind vorig jaar dacht te hebben gekwalificeerd voor Tokio, de tijd van Heemskerk uit de series (24,28) niet te overtreffen.

Heemskerk (33) miste in december het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam omdat ze kort daarvoor in quarantaine moest vanwege een positieve coronatest van haar man. Van Roon voldeed daar met 24,63 aan de limiet voor de Spelen en was sneller dan de tijd die Heemskerk had staan (24,71). De 22-jarige Van Roon zou daarom samen met Ranomi Kromowidjojo op dit nummer naar Tokio gaan. De afwezige Heemskerk legde zich daar echter niet bij neer. Ze eiste een extra kans en haalde uiteindelijk via een tuchtzaak haar gelijk.

Lees ook: Na maanden van mediastilte volgt eindelijk het pikante zwemduel tussen jonkie Van Roon en routinier Van Heemskerk

Afgesproken werd dat Heemskerk en Van Roon in Eindhoven beiden nog een kans zouden krijgen om hun tijd te verbeteren. Heemskerk, op de 100 vrij al zeker van een olympisch ticket, greep die kans met beide handen aan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee