Gemeente en waterschap gaan wateroverlast bij Pletsmolen in Meerssen bestrijden

Print
Gemeente en waterschap gaan wateroverlast bij Pletsmolen in Meerssen bestrijden

Afbeelding: archief/Rob Oostwegel

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

De gemeente Meerssen en Waterschap Limburg gaan maatregelen treffen tegen wateroverlast in de omgeving van de Pletsmolen.

De laatste jaren leveren hevige buien bij de Pletsmolen en de Humcoverstraat steeds meer hinder op. Het gevolg is onder meer dat tuinen en huizen onder water komen te staan.

Bij de Pletsmolen, ten noorden van Meerssen centrum, stroomt de Watervalderbeek de bebouwde kom binnen. Daar verdwijnt de Watervalderbeek uit het zicht en stroomt ondergonds verder. Bij de Molenveldweg, in zuid, mondt de beek uit in de Geul.

Oplossingen

Het plan is om de instroom van de overkluizing van de Watervalderbeek te verplaatsen naar de entree van het gebied. Deze kan daardoor beter worden aangesloten op het riool en dat moet de kans dat de instroomlocatie de grote hoeveelheden water niet kan verwerken doen afnemen.

Lees ook: ‘Limburgse aanpak wateroverlast bij hoosbuien voorbeeld voor rest van het land’

Aan de noordzijde van het gebied, bij Op de Beukel, krijgt de Watervalderbeek op een perceel van Waterschap Limburg meer ruimte om uit te stromen. Hierdoor loopt het water niet meer de tuinen in. Verder worden keermuren om tuinen geplaatst teneinde ze te beschermen tegen hoog water. Ook wordt extra groen aangeplant.

Het volledige plan kan hier worden bekeken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee