Ollongren bezorgd om bestuurlijke situatie in Limburg

Print
Ollongren bezorgd om bestuurlijke situatie in Limburg

Afbeelding: ANP

Demissionair minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) is bezorgd over de ontstane bestuurlijke situatie in Limburg na het opstappen van het provinciebestuur en de gouverneur, Theo Bovens.

Ze gaat zo spoedig mogelijk met Bovens in overleg om te bepalen wat de volgende stap moet zijn, laat Ollongren in een eerste reactie weten.

Lees ook: Gouverneur Bovens stelt functie beschikbaar; ook alle gedeputeerden weg

Nieuwe verkiezingen in de provincie zijn niet aan de orde. Net als in gemeenten worden politici in de provincie voor vier jaar gekozen en eventuele crisissituaties moeten ze zelf oplossen, laat een woordvoerster van het ministerie weten.

Het komt bijna nooit voor dat een provinciebestuur aftreedt. In 2009 gebeurde dat wel in Noord-Holland nadat was gebleken dat de provincie bijna 80 miljoen euro had weggezet bij de IJslandse bank Landsbanki. De bank ging vanwege de wereldwijde kredietcrisis failliet, waardoor de provincie in moeilijkheden kwam en een politieke crisis uitbrak.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee