Paden, trappen en bruggetjes in gebied Kaldeborn, Schiffeler en Onderste Caumer op de schop

Print
Paden, trappen en bruggetjes in gebied Kaldeborn, Schiffeler en Onderste Caumer op de schop

Afbeelding: Mapio Net

Heerlen / Hoensbroek -

Paden, trappen en bruggetjes in het gebied Kaldeborn, Schiffeler en Onderste Caumer in Heerlen gaan op de schop.

De gemeente gaat er groot onderhoud uitvoeren alsmede een aantal knelpunten voor wandelaars aanpassen.

Voor het reinigen en het onderhoud van het rioolbergingsbassin achter de Schiffelerhof wordt, om vrachtwagens voldoende ruimte te bieden, een asfaltpad van drie meter breed aangelegd. Een plan dat bij omwonenden op nogal wat weerstand stuit.

Slecht begaanbaar

Ook de voetpaden in het gebied Kaldeborn, Schiffeler en Onderste Caumer zijn aan een onderhoudsbeurt toe. In een periode met veel neerslag zijn paden erg modderig en slecht begaanbaar. Tot slot is in het gebied Kaldeborn, Schiffeler en een deel van de Onderste Caumer een aantal knelpunten dat moet worden aangepakt. Het gaat onder meer om onveilige trappen, bruggetjes die in slechte staat verkeren en een afbrokkelende oever bij de vijver.

Inwoners kunnen over de voorgenomen werkzaamheden tot en met 21 april vragen stellen, opmerkingen plaatsen en suggesties doen. Dit kan door het sturen van een mail naar wandelpaden-schiffelerhof@heerlen.nl. Klik hier voor een tekening van de plannen en de route die wordt aangelegd voor minder-validen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee