Springruiter Kersten uit Egchel verslaat tweelingbroer en wint gemeentelijke sportprijs Peel en Maas

Print
Springruiter Kersten uit Egchel verslaat tweelingbroer en wint gemeentelijke sportprijs Peel en Maas

Lars Kersten (links) versloeg zijn broer en werd sporter van het jaar. Afbeelding: Stefan Koopmans

Egchel / Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik -

Door de coronacrisis werd het Sportgala Peel en Maas 2019 vrijdag pas gehouden. Springruiter Lars Kersten won de gemeentelijke sporttrofee en versloeg en passant tweelingbroer Niels.

De prijzen die vrijdag werden uitgereikt, waren gebaseerd op de prestaties van de sporters in 2019. Door de coronacrisis moest het gala uitgesteld worden. Waar het normaal gesproken plaatsvindt in de theaterzaal van DOK6 was nu gekozen voor een online variant zonder publiek.

Broederstrijd

Springruiter Lars Kersten (21) uit Egchel won in de categorie sporter van het jaar. Daarbij versloeg hij onder meer tweelingbroer Niels, eveneens springruiter. Lars kreeg de prijs vanwege onder meer zijn winst bij de 3-sterren Grand Prix in Kronenberg en het NK Young Riders.

Turnster Fleur Coppers uit Helden werd verkozen tot grootste talent van de gemeente. Bij de sportteams werd het eerste damesteam van volleybalvereniging VC Peelpush uit Meijel gekozen tot winnaar. Wielrenner Jac Roemerman uit Helden mocht de bijzondere waarderingsprijs in ontvangst nemen vanwege zijn prestaties op de fiets.

Iedereen Kan Sporten

De Iedereen Kan Sporten-prijs voor sporters met een beperking ging naar Burney Aerts. De Maasbreenaar is de eerste leraar in de vechtsport jiujitsu in Europa met een visuele beperking.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee