Voorjaarszon komt eraan, maar eerst nog een koud weekend met mogelijk sneeuw in Limburgse heuvels

Print
Voorjaarszon komt eraan, maar eerst nog een koud weekend met mogelijk sneeuw in Limburgse heuvels

Mogelijk gaat het dit weekend weer sneeuwen in de Limburgse heuvels. Afbeelding: Johannes Timmermans

Voor wie verlangt naar een goede dosis vitamine D moet geduld hebben, de voorjaarszon laat nog even op zich wachten. Het is dit weekend vooral regenachtig en koud voor de tijd van het jaar.

De temperatuur komt niet boven de 7 graden uit. Zondag kan het, volgens weerbureau Weer.nl, in de Limburgse heuvels zelfs nog gaan sneeuwen.

Na het weekend is er kans op meer winterse buien met hagel en natte sneeuw en kan het in de nachten licht tot matig vriezen. Regionaal kan de temperatuur dalen tot -5 graden.

Lees ook: Toeristen in Limburg verrast door sneeuw: ‘Pfff...niet normaal. Het lijkt wel of ik op wintersport ben’

Fris voor april

Zondagmiddag trekt de meeste neerslag richting Duitsland en breekt er vanuit het westen een zonnetje door. In het oostelijke deel van Nederland blijft het dan nog druilerig weer. Het wordt zo’n 5 tot 8 graden en daarmee is het erg fris voor april. Normaal gesproken komt de temperatuur rond deze tijd uit op een graad of 14.

Na het weekend wordt het overdag iets, maar niet veel, warmer en kruipt het kwik richting de 7 tot 9 graden. Al doet de zon al flink z’n best, er trekken ook nog wat winterse buien over het land die gepaard gaan met een koude noordwestenwind.

Zonnig voorjaarsweer

In de tweede helft van de week is het dan zover en neemt de kans op zachter weer toe. Er komt dan volgens Weer.nl droog en vrij zonnig voorjaarsweer aan. Overdag komen de temperaturen rond de 15 graden uit, maar in de nachten blijft het op grote schaal nog licht vriezen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee