Op Brunssummerheide gevonden explosieven in Abdissenbosch tot ontploffing gebracht

Print
Op Brunssummerheide gevonden explosieven in Abdissenbosch tot ontploffing gebracht

Afbeelding: Operationeel Centrum Politie Limburg

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Heerlen / Hoensbroek -

Op het industrieterrein van Abdissenbosch zijn zaterdag explosieven tot ontploffing gebracht. De projectielen uit de Tweede Wereldoorlog werden gevonden op de Brunssummerheide.

De explosieven werden gevonden door Youtuber Floris van Vugt, die met een metaaldetector de Brunssummerheide was opgegaan. Nadat hij vrijdag de explosieven vond, schakelde hij de politie en Explosieven Opruimingsdienst in. Die zorgden ervoor dat de gevonden projectielen op een veilige manier onschadelijk werden gemaakt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen