Wilde achtervolging in Heerlen: twee agenten lichtgewond

Print
Wilde achtervolging in Heerlen: twee agenten lichtgewond

Afbeelding: Politie Heerlen

Heerlen / Hoensbroek -

Bij een wilde achtervolging zaterdagavond rond 23.05 uur in Heerlen zijn twee politieagenten lichtgewond geraakt. De verdachte ramde tijdens die achtervolging twee patrouillewagens, maar kon uiteindelijk worden klemgereden en aangehouden, meldt de politie op Instagram.

De verdachte viel de agenten op door zijn rijgedrag. Toen een patrouille hem een stopteken gaf, ging de man er met hoge snelheid vandoor en ontstond er volgens de politie een wilde achtervolging op de Beersdalweg en de N281 in Heerlen. Een van de achtervolgende patrouillewagens kwam daarbij in een greppel terecht.

Na klemrijden en aanhouding van de gevluchte automobilist vonden agenten in de auto van de man allerlei inbrekerswerktuig. „Dat was wellicht de reden waarom de man ervandoor ging”, zei een woordvoerster van de politie. Volgens haar had hij „nog wat zaken openstaan”. Aan die zaken wordt nu in elk geval poging tot doodslag op agenten toegevoegd, aldus de politie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee